Sárga Reaper mini

1,290Ft

Megegyezik a másikkal, csak ez egy kisebb kiszerelés.

1,5 grammos kiszerelés.

4 készleten

Kategória:

Leírás

A sárga Carolina Reaper Chili őrlemény. A vásárlói visszajelzések eredményeként, mi is úgy döntöttünk, hogy bevezetjük a kínálatba a Chili őrleményeket. Jól zárható menetes aluminium kulcstartóban lesz kapható az első időszakban, utána majd meglátjuk mire lesz igény. Most zöld, kék és ezüst színben választható a portartó. Ha valakinek igénye van rá, jelezze a megjegyzésben a rendelés leadásakor. 🙂

Miben más mint a piros? Hát más a színe. 😀 Na azért nem teljesen. Elsősorban, mert egy kuriózum, nem sok mindenkinek van az országban a tudomásom szerint. Másodszor ugyanúgy mint ahogy a Moruga chiliknél, itt is a sárgának van egzotikusabb és gyümölcsösebb íze, ugyanolyan erő mellett.

Mitől más ez mint másé? Nem tudom. 😀 Mivel mindenkiét nem lehet megkóstolni, sokat nem lehet mondani, maximum annyit, hogy a saját kis báránykáink illatos, extra minőségű trágyája kerül rá, és jó a nap beesési szöge a földre. 😀 Egyébként valóban a föld minősége és főként az időjáráson múlik az erősség és az ízvilág is. A magok viszont lehetőleg mindig a legjobb minőségek vannak csak használva a veteményezéskor!

Ha mégis inkább a piros Carolina Reaper érdekel akkor innen eléred: Klikk ide!

Egy kis saját sztori az erejéről:

Az erejéről a lenti leírás pedzeget valamit, saját élmény hogy igazából a fotós csak köhögött meg prüszkölt fotózás közben, mint egy dehidratált ló. 😀

Rendelt egy ismerős Németországból Carolina Reaper port és eljött összehasonlítani, hogy milyenek. Hát a német porba bátran lehetett nyúlkálni , szagolni, kétszer is lehetett simán ízlelni belőle, nem volt semmi probléma és a hatás is hamar elmúlt. Na ezzel a jó magyar földön termett Carolina porral ezt nem kellett végigjátszani. Azonnal szájba ver az ereje, főleg ha elméred és ne aggódj egy darabig nem múlik el! Az isteni illatát nem érdemes úgy teszteli, mintha egy csokor ibolyába túrnánk bele az orrunkat, hanem inkább úgy mint ahogy a kémiaórán a kémcsöveket tanították szagolni. Csak legyezgetni felette az orruk felé. Kapszaicin függőknek nyalókát kellene készíteni, boldogok lennének egy életre! Na ilyen ez  a por. 🙂

Amihez ajánlom

Pörköltek, levesek leginkább, egyéb ételek amiben jól el lehet vegyíteni. Sütibe csak kiszúrás gyanánt .

Összetevő: Szárított Carolina Reaper őrlemény

Kiszerelés: 1,5 gramm

Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó,  extrém erős! Használat után alapos kézmosás és odafigyelés javasolt mert okozhat kellemetlen pillanatokat!

 

 


Carolina Reaper ismertető: A Guinness rekordokban bejegyzett, jelenleg a világ legerősebb paprikája.
A hüvelyek élénk piros színűek , de létezik sárga is elvétve belőle. A bőre hajlamos egy hullámos, rücskös textúrára, bár egyesek sima textúrával is rendelkezhetnek. 2,5-5 cm méretűre nő nagyjából. Kicsi de erős és kitartó mint egy bulldog. 🙂

Az egyik megkülönböztető tulajdonsága a többi chilihez képest a tipikus skorpiószerű farok, hasonló mint a Moruga Skorpió chili-nél is tapasztalható.

Ízvilága: Ennek a szuper erős paprikának az ereje ellenére kiváló gyümölcsös és édes íze van. Sokkal több és jobb íze van, mint a hasonló nagyon erős paprikáknak. Szakértők szerint, nagyon jó, erős és ízes port lehet készíteni belőle, vagy éppen szószt ahogy én is tettem.

SHU értéke: kb 1.400.000-2.200.000, átlagos érték 1.800.000. Máshogy megközelítve, 175-880-szor erősebb mint egy Jalapeno chili.

SHU érték: Csípősségi egység, amivel a paprikában megtalálható kapszaicin mennyiségét jelzik. Ezt az értéket a Scoville-skála segítségével tudjuk besorolni, osztályozni. Pontos értéket nem lehet mondani egy paprikára sem, mert túl sok tényező befolyásolja. Pl. időjárás, föld minősége, a szóban forgó paprika származása.

Származási ország: USA


0